DEZE WEBSITE IS EEN PUBLICATIE VAN STICHTING DE TRADITIE

menu UK NL

Stichting De Traditie  -

 Cultureel ErfgoedDisclaimer & Copyright notice     Home    Bestuur Doelstellingen       Collectie       MUSEUM-EXPO     SDT Publicaties     Woordenlijst    Funding  
logo

Cultureel Erfgoed, een voorbeeld voor onze kinderen  

Vakbekwaamheid, creativiteit, degelijkheid, betrouwbaarheid en enthousiasme bepalen mede de culturele kwaliteit van een samenleving.  Stichting De Traditie  wil dit uitdragen door het conserveren en exposeren van voorbeelden van voorouderlijk vakmanschap. De collectie is oorspronkelijk samengesteld uit werk van voorouders en docenten van de oprichters van Stichting De Traditie.
  • Nijmegen - Muziek: de nalatenschap van vroegere organisten en beiaardiers van de Sint Stevenskerk en de Stevenstoren, waaronder Willem de Vries (1871-1936) en Arie Peters (1908-1980).
  • Utrecht - Wetenschap:  opkomst en verdwijnen van het vakgebied Vergelijkende Fysiologie (Dierfysiologie), met accenten op het leven en werk van Sven Dijkgraaf en van zijn leerlingen.
  • Huisvlijt: Meubelmakerswerk, Naaiwerk, Borduurwerk, en Klassiek Kledingherstel van onder anderen Carel Alexander Walhof, Dirkje Bakker, Cornelia Walhof, gedichten en biografie uit Griekenland van Loukia Katsikani, en cultuur uit Senegal.
De collectie wordt toegankelijk gemaakt door middel van deze website, digitale, en papieren publicaties. Zie de Museum-Expo  Pages, thematisch of chronologisch, voor meer details.
Opgericht 28 september 1999 te Utrecht - NL;   1999-2024 Stichting De Traditie
Erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI cultuur)
AVG-notitie: Stichting De Traditie plaatst geen cookies en verzamelt geen persoonsgegevens. E-mail wordt lokaal opgeslagen en behandeld als traditionele papieren post. Website laatst bijgewerkt: 18 februari 2024 - info@DeTraditie.nl
Hartelijk dank voor uw belangstelling voor deze website en de activiteiten van Stichting De Traditie